„A Rám-szakadék Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódik. Magyarország egyik legvadregényesebb túraútvonala. A szakadékban kapaszkodókorlátokkal biztosított útszakaszon túrázhatunk. A vízesések mellett létrákon mászhatunk feljebb és feljebb.
A szakadék összeszűkülő sziklafalai néha merőlegesek, de befelé dőlő falakkal is találkozhatunk. Mélysége több helyen meghaladja a 35 m-t, míg fenékszélessége néhol a 3 m-t sem éri el. Képe az eróziós és talajképződési folyamatoknak köszönhetően napjainkban is folyamatosan változik. „
Iskolánk 8 diákja vett részt a kiránduláson.

Erdőjárók májusban
A 10-es úton közlekedők jól ismerik a Pilisvörösvári-völgy fölé emelkedő Kevélyeket. A májusi kirándulásaink közül a Kis-Kevély tetején, és a Mackó- barlangnál tett látogatásunkat emeljük ki.

Erdőjáró kalandok áprilisban
A korábbi barlangtakarítási munkálatok áprilisban is folytatódtak, így újabb csapattal látogathattunk el a Sátorkőpusztai- kristálybarlangba.

Erdőjárók májusban
A májusi kirándulásaink közül a Kis-Kevélyen tett látogatásunkat emeljük ki.
A 10-es úton közlekedők jól ismerik a Pilisvörösvári-völgy fölé emelkedő Kevélyeket. A kedd délutánok általában rövidek egy nagyobb túrához, főképp érettségi előkészítő, kollégiumi értekezlet után. De mi megpróbáltuk.

Kamilla forrásnál

A téli szünet utáni első túra a Dobogókő, Pilisszentkereszt közötti Kamilla- forráshoz vezetett. Az andezit sziklákkal körülvett forrás már a Visegrádi-hegységhez tartozik. Szép erdő veszi körül, amiben most meglepően sok otthagyott faág volt. A forrás vize bőven folyt, köszönhetően a hirtelen hóolvadásnak. Mindenkinek ajánljuk, keresse fel ezt a kevésbé ismert szép helyet, ha Dobogókő környékén jár, a kék kör jelzésén.

Sátorkőpusztai- kristálybarlang takarítása
A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédő Egyesület által kezelt Sátorkőpusztai- kristálybarlangban lehetőségünk nyílt bekapcsolódni a barlangi munkálatokba. A kiépítés (új korlátok, lépcsők létesítése) során felhalmozódó törmelék felszínre szállításában segédkeztünk.

2017. Szeptember - Erdőjárók a Klotild- barlangnál


Első szakkörös kirándulásunk szeptember 13-án, a Piliscsaba közelében fekvő Klotild- barlanghoz vezetett. Bár a turista térképek egy völggyel a valódi helyétől északabbra tüntetik fel, a nagyobb diákok könnyen megtalálták az útról nem látszó barlangot. A 290m tengerszint feletti magasságban nyíló üreget meredek lejtőn kell megközelíteni. Az útról könnyen felismerhető a vöröses barlangi agyag színe a lejtő talajában.

Források felkeresése a Pilisben
Piliscsév, Eszperantó- forrás
Pilisszentkereszt, Trézsi- kút
Az Erdőjárókkal a Pilis lábánál fekvő források felkeresését tűztük ki célul. Az apropót az adta, hogy a korai sötétedés, időben behatárolta az októberi kirándulásainkat. A források hegylábi területen fakadnak, így nem kellett nagy szintkülönbségeket leküzdeni, és járművel is jól meg tudtuk közelíteni a helyszíneket.

December - Dobogókői szánkózás

December 5-én Mikulás- túránkra sikerült szánkókat beszerezni. A szokásos dobogókői parkolóból a kilátót vettük először célba, bár tudtuk a ködös időben látni sokat nem lehet. A zúzmarás ágak azonban jó fotótémák.

Sötétben a Prédikálószéken
Október 10, Kedd
Az elmúlt évben már jártunk a Vadálló-köveknél szarvasbőgés idején. Már akkor elhatároztuk, hogy legközelebb korábban indulunk, és felmegyünk a Prédikálószék csúcsáig. Ezt különösképpen indokolta, hogy egy új kilátó épült, melynek képei elterjedtek a világhálón, és felkeltették többek érdeklődését.