2018. február - Sátorkőpusztai- kristálybarlang takarítása

Sátorkőpusztai- kristálybarlang takarítása
A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédő Egyesület által kezelt Sátorkőpusztai- kristálybarlangban lehetőségünk nyílt bekapcsolódni a barlangi munkálatokba. A kiépítés (új korlátok, lépcsők létesítése) során felhalmozódó törmelék felszínre szállításában segédkeztünk.

 

A barlangászok köszönetüket fejezték ki diákjainknak a kemény fizikai munkáért. Velünk együtt volt elég hosszú a sor, hogy a felszínig érjen a vödröket, zsákokat adogató lánc. Utána meghívtak bennünket zsíros kenyérre, ami régen esett olyan jól, mint akkor, munka után. Köszönjük az élményt a BEBTE-nek, és Tarsolyné Kurucz Ágnes tanárnőnek a segítségét!


A barlangászok a következő bejegyzéssel köszönték meg a segítséget:
Ma este a BEBTE barlangászai és önkéntes segítői mellett a piliscsabai Dr. Szepesi László mezőgazdasági és erdészeti iskola és kollégium lelkes tanárai és diákjai segítségével nagy mennyiségű anyagot hoztunk a felszínre, így tovább mélyült az évtizedek során agyagos üledékkel feltöltött Ferde-terem.
A vödrök és zsákok kiadogatását követően a diákok természetesen megtekintették a barlang alsóbb részeit és a nagytermet is. Köszönjük szépen a segítséget!