Århus retning! (Irány Arhus!)

Kedves gépész tanulók!

Ahogy azt már tudjátok, a jövő évi ERASMUS+ pályázaton nyert a KASZK, így augusztusban 10 fő gépész tanuló 3 hetes szakmai gyakorlatra utazhat iskolánkból Dániába. Részletekért kattints a „Bővebben” gombra. 

 Az ERASMUS+ program keretén belül első alkalommal mehet iskolánkból Dániába 3 hétre 10 fő, egy ottani neves oktatási intézményébe, mezőgazdasági gépészeti gyakorlat elvégzésére.

Az időpont is eldőlni látszik – indulás augusztus 12-én szombaton, érkezés szeptember 2-án, szombaton.

A három hét alatt, a tervek szerint, heti bontásban olyan területeket ismerhettek meg, olyan gépeken dolgozhattok, melyek saját iskolánkban nem állnak rendelkezésre, s melyek megismerése jelentősen erősíti majd szakmai felkészültségeteket, gyakorlati tapasztalataitokat.

A gyakorlat beszámítható a kötelező év végi gyakorlatba, tehát, aki utazik Dániában, annak júniusban vagy nem, vagy csak a két gyakorlat időtartamának különbségéig kell a nyári gyakorlaton részt vennie (van olyan évfolyam, akinek 4 hetes a kötelező nyári gyakorlat).

A program során használt nyelv az angol, tehát alapszintű angol kommunikáció, illetve szövegértés fontos, hiszen a gépekkel kapcsolatos információk, feladatok megértése nélkülözhetetlen. Tehát, aki jönni szeretne, nosza, lásson neki az angoltanulásnak, noha lesz kísérő tanár, aki segíti a kinti gyakorlatot.

A dániai út számtalan lehetőséget biztosít, kapcsolatok építését, nyelvtanulást, más kultúrák megismerését, modern gépek megismerését, s nem utolsó sorban kiváló referenciát majd az önéletrajzban, amikor munkát kerestek.

Tehát ez egy kiváló lehetőség, és jutalom is egyben, ezért ne hezitáljatok, hogy érdemes-e vagy sem utazni. Mert ÉRDEMES.

Jelentkezés:

A jelentkezéseket elektronikus formában a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldjétek.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell a pontos személyes adatokat (személyi igazolvány stb.), egy motivációs levelet, amiben leírod, hogy miért szeretnél menni, s mit gondolsz erről az útról, s miért gondolod, hogy Téged érdemes kiválasztani.

Ehhez a jelentkezési lapot itt lehet letölteni, amit kitöltés után elektronikusan (mail formájában) kell visszaküldened.

A jelentkezési és kiválasztási határidő elég rövid, május 30-a, ezért, ha beadod a jelentkezésed, legyél biztos benne, hogy tudsz utazni. Tehát EGYEZTESS A SZÜLEIDDEL.