Nyíltnap - beiskolázás a 2021-22-es tanévre

Kedves Szülők, kedves 8. osztályos tanulók!

A járványhelyzet miatt egyelőre sajnos nincs lehetőség a személyes találkozásra, ezért  a "nyíltnap"-jainkat is online felületen tudjuk lebonyolítani.

Ezzel kapcsolatos részletes információkat a https://www.facebook.com/szepesiszki oldalon találják.

Alább néhány rövid film segítségével szeretnénk bemutatni Önöknak iskolánkat, képzéseinket, diákjainkat és tanárainkat is.

A filmeket az alábbi linkekre kattintva, vagy közvetlenül a Facebook oldalunkon keresztül tudják elérni.

Kérdéseiket küldjék el az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy messenger üzenetben.

A jelenleg elérhető filmek és linkjeik:

Tanáraink mondták: https://www.facebook.com/szepesiszki/videos/217832386709891

Az általunk oktatott szakmákhttps://www.facebook.com/szepesiszki/videos/669271677309232

Iskolánk bemutatása képekben, virtuális séta: https://www.facebook.com/szepesiszki/videos/409537193411823

Diákjaink mondták: https://www.facebook.com/szepesiszki/videos/1160270474367573

Amiért a 9. osztályosok ezt az iskolát választották: https://www.facebook.com/szepesiszki/videos/396175661569287

Gyakorlatainkról röviden: Youtube-on - https://youtu.be/10xzl32JKfo  vagy Facebook oldalunkon - https://www.facebook.com/szepesiszki/videos/411467663574416

Erasmus + útjaink: https://www.facebook.com/szepesiszki/videos/1280947445598022

Versenyek és eredmények: https://www.facebook.com/szepesiszki/videos/980740682414514

A részletes felvételi tájékoztatóért kattintson a "Bővebben" feliratra...

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
a 2021 – 2022-es tanévre

Az intézmény adatai:

Név:                 Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Cím:                 2081 Piliscsaba, József Attila utca 2.
OM azonosító: 035269/012
Fenntartó:        Agrárminisztérium
Igazgató:         Börzsönyi Tünde
Elérhetőség:    titkárság: 26/375-012, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
gazdasági:       26/375-244
Honlap:            www.szepesiszki.hu

Piliscsabai iskolánk Budapest és Esztergom között félúton helyezkedik el. A közlekedés közúton és vasúton is jól megoldott. Iskolánk a vasútállomástól 5 percre, a központi buszmegállótól 10-15 percre helyezkedik el gyönyörű természeti környezetben.

Tanulmányi területek, tagozatkódok:

Technikum:

0013
Az erdésztechnikus képzés a mezőgazdaság ágazat erdészet és a vadgazdálkodás területének 5 éves képzése, mely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Emelt szintű oktatás angol nyelv, biológia, magyar nyelv és irodalom, illetve történelem tantárgyakból. Egy idegen nyelv tanulása kötelező: angol, vagy német. Felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik. Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A tanulmányi területre SNI-s és BTM-es nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A tanulmányi terület szakképzettségi kimenetele: erdésztechnikus. A szakmai képzéshez gyakorlati hely biztosított. A távol lakó tanulók részére a kollégiumi elhelyezés megoldható. Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a természetet és hivatásnak tekinti az erdei környezetben történő feladatok ellátását, képes szerteágazó tevékenységet végezni, szeret csapatban dolgozni és középvezetői feladatokat tud ellátni.

0014
A mezőgazdasági gépésztechnikus képzés a mezőgazdaság és erdészet ágazat agrárgépész területének 5 éves képzése, mely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A képzés ideje alatt mezőgazdasági gépek közúti vezetéséhez szükséges T kategóriás jogosítványt szereznek a tanulók. Emelt szintű oktatás angol nyelv, biológia, magyar nyelv és irodalom, illetve történelem tantárgyakból. Egy idegen nyelv tanulása kötelező: angol, vagy német. Felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik. Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A tanulmányi területre SNI-s és BTM-es nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A tanulmányi terület szakképzettségi kimenetele: mezőgazdasági gépésztechnikus. A szakmai képzéshez gyakorlati hely biztosított. A távol lakó tanulók részére a kollégiumi elhelyezés megoldható. Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a mezőgazdaság, azon belül szeretne korszerű mezőgazdasági gépekkel dolgozni, azokat vezetni, üzemeltetni, mezőgazdasági vállalkozást működtetni.

Szakképző iskola:

0033
Az erdőművelő-fakitermelő képzés a mezőgazdaság ágazat erdészet és a vadgazdálkodás területének 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Egy idegen nyelv tanulása kötelező: angol. Felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik. Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A tanulmányi területre SNI-s és BTM-es nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A tanulmányi terület szakképzettségi kimenetele: erdőművelő-fakitermelő. A szakmai képzéshez gyakorlati hely biztosított. A távol lakó tanulók részére a kollégiumi elhelyezés megoldható. Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret a természetben lenni, érdeklik a növények és az állatok, és szívesen dolgozik gépekkel.

0034
A mezőgazdasági gépész képzés a mezőgazdaság és erdészet ágazat agrárgépész területének 3 éves képzése, mely szakképzettség megszerzésével zárul. A képzés ideje alatt mezőgazdasági gépek közúti vezetéséhez szükséges T kategóriás jogosítványt szereznek a tanulók. Egy idegen nyelv tanulása kötelező: angol. Felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik. Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A tanulmányi területre SNI-s és BTM-es nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A tanulmányi terület szakképzettségi kimenetele: mezőgazdasági gépész. A szakmai képzéshez gyakorlati hely biztosított. A távol lakó tanulók részére a kollégiumi elhelyezés megoldható. Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a mezőgazdaság, azon belül szeretne korszerű mezőgazdasági gépekkel dolgozni, azokat vezetni, üzemeltetni.

A szakképzésben részt vevő tanulók jogszabályi előírások alapján ösztöndíjban részesülnek.

A felvételi eljárás belső rendje:

Felvételi követelmények:
A tagozatokra való jelentkezéshez nem kell részt venni a felvételi eljárást megelőző, központi írásbeli vizsgán.

A jelentkezés módja:
Az általános iskolai jelentkezési lap elküldésével történik, melyen iskolánk több tanulmányi területe is, akár mindegyik megjelölhető. A jelentkezési lapokon a tanulmányi terület belső kódját minden esetben fel kell tüntetni.

A jelentkezők rangsorolásának módja:

A jelentkezők rangsorolása a tanulmányi eredmények alapján történik – az 5., 6., 7. év végi és a 8. félévi érdemjegyek figyelembe vételével. A fő tárgyak – magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia, fizika, földrajz, kémia, informatika – érdemjegyeinek átlaga szerint rangsoroljuk a tanulókat.
A tanulmányi területekre sajátos nevelési igényű, valamint beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A szakértői véleményt kérjük csatolni.
Az iskolánkba jelentkezők részére 2021. március 3-4-én pályaorientációs ismerkedő beszélgetést tartunk.

2021. március 16-ig nyilvánosságra hozzuk a jelentkezők felvételi jegyzékét az iskola honlapján.
A felvételi eredmények közlése 2021. április 30. A felvételi jegyzéknek megfelelően megküldjük a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskolának. Az általános iskola értesítése jegyzék formájában történik.
Rendkívüli felvételi eljárás 2021. május 10-21.

Online nyílt nap: 2020. november 11. (szerda) 8 órától és 2020. december 7. (hétfő) 8 órától
Honlapunkon további részletes tájékoztatást adunk képzéseink tartalmáról, iskolánk működéséről, eredményeinkről, nemzetközi kapcsolatainkról, a külföldi gyakorlatainkról.

Kedves 8. osztályos diákok!

Amiért érdemes iskolánkat választani…

• piacképes szakmákat oktatunk
• folyamatosan fejlesztjük a szakmai képzés feltételeit
• több hetes külföldi szakmai gyakorlaton vehettek részt tanulóink az Erasmus+ program keretében
• a szakmát tanuló diákok ösztöndíjban részesülnek
• kollégiumi elhelyezést biztosítunk a távol lakóknak
• tanulási nehézséggel küzdő tanulóink fejlesztésben részesülnek fejlesztő pedagógus és gyógypedagógus segítségével
• iskolánk környezeti adottságai egyedülállóak
• a természet-, és környezetvédelem fontos számunkra, melynek köszönhetően Ökoiskola vagyunk

… így sikeres jövődet megalapozhatod nálunk!

Szeretettel várunk Benneteket!