2017. október 27., péntek 00:00

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal valósult meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak" a TeSzedd! önkéntesei. Az FM-KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is csatlakozott a mozgalomhoz. 2017. szeptember 15-én pénteken, iskolánk 88 diákja, zsákokkal felszerelne, nekilátott Piliscsaba kitakarításának.

2017. június 01., csütörtök 00:00

2017. május 20-án nagy sikerrel tartottuk meg a 3. Szepesi-napot, ami egyben a piliscsabai gyermeknapként is szolgált. Sok-sok gyerekprogram (bohóc, koncert, kézműves helyszínek, Lego robot), kipróbálható gépek és traktorok, tűzoltókocsi, rajzpályázat, faszobrász és sok egyéb foglalkozás örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat. Aki lemaradt, ne búsuljon: hamarosan ismét jelentkezik a Szepesi, és várja az érdeklődőket. Addig is itt van pár, a rendezvényen készült fotó, hogy a hangulatot érzékeltesse.

2017. máj. 03., szerda 00:00

A XXI. században egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni az oktatási intézményeknek a környezeti nevelésre. Ennek jegyében, Ökosuli címünket megerősítve, vetélkedőt szerveztünk a kollégium lakói számára.
Hogyan kell ezt elképzelni? Lelkes tanárok, kreatív, sokszínű, humoros és hasznos feladatokat állítanak össze a diáksereg számára, akik az akadályok legyőzése után jutalomban részesülnek.

2017. február 20., hétfő 00:00

A januári tartós hideg lehetővé tette, hogy sokan felkeressék a közeli befagyott tavakat. A Piliscsaba és Tinnye között található Garancsi-tó hosszú időn keresztül nyújtott erre lehetőséget. Előzetes tájékozódás után a kollégisták egy csoportjával január 11-én Garancstetőn keresztül közelítettük meg a kis tavat.

2017. február 20., hétfő 00:00

A kemény, hideg tél visszarettentheti a túrázni vágyókat, ugyanakkor kiváló lehetőséget is teremthet a mozgás szerelmeseinek. Így volt ez az idei téllel is hazánkban, gondoljunk csak azokra, akik a Balatont szelték át korcsolyával, illetve gyalogosan.

2016. december 07., szerda 00:00

Az Erdőjárókkal szeptember 28-án Dömösre utaztunk. Tudtuk, iskola után kevés idő van sötétedésig, ezért erős tempóban indultunk a Malom-patak völgyéből a meredek emelkedőn. Hétköznap lévén, azt gondoltuk, csak mi leszünk a hegyen. Meglepődésünkre egy idős angol párral találkoztunk szembe. Túrabotjukra támaszkodva, mosolyogva engedtek utat a felfelé tartó diákoknak. Ámultunk a kései napsütésben sütkérező köveken.

2016. december 07., szerda 00:00

November végén a korai sötétedés ellenére felkerestük a Visegrádi- hegység egy vadregényes szurdokvölgyét. Kiskovácsi buszmegállótól a piros kereszt jelzésen indulva, kb. 800 m séta után beéreztünk a Holdvilág-árokba, melynek hossza kb. 1,2 km.

2016. december 07., szerda 00:00

November 29-én a Földművelésügyi Minisztériumban jártunk a Magyar Tudomány Ünnepén, ahol egy interaktív rendezvényen vettünk részt a klímaváltozás jegyében.

2016. november 07., hétfő 00:00

Európai Hulladékcsökkentési Hét 

November 19.-től

Tudj meg többet a szelektalok.hu oldalon!

2016. szeptember 25., vasárnap 00:00

Az Erdőjárók idei első kirándulása a Visegrádi- hegységben

Avagy: Meddig Pilis a Pilis?

 

Az újjászerveződött Erdőjáró szakkör első túrája Pilisszentlélekre vezetett. A gombászással egybekötött gyalogtúrán, kiváló terep-, és időjárási viszonyok fogadtak bennünket. Útközben számba vettük a felsőbb éves diákokkal, merre fogunk az idei tanévben túrázni a kilencedikes új tagokkal. A Pilis mészkősziklái alatt tervbe vettük a Tündér-hasadék, Szentlélek fölött a Fekete-kövek felkeresését, mint új célpontokat. Felidéztünk pár emléket, régen látott helyet.

1. oldal / 2