Látogatás a Mezőgazdasági Múzeumban

Az vagy, amit megeszel? A tudatosság hitelessé tesz? Vagy inkább a hitelesség következménye a tudatosság? De mitől hiteles egy élelmiszer?

Az élelmiszer termelés és előállítás szempontjairól szóló foglalkozáson vett részt a 10/D osztály február 7.-én, a Mezőgazdasági Múzeumban, Bajzik Dorottya tanárnő vezetésével.

Ahhoz hogy ilyen változatosan táplálkozhassunk napjainkban, még az alapvető élelmiszerek összetevői is hosszú utat járnak be, mire a tányérunkon végzik. Mi az, hogy  ökológiai gazdálkodás? Mit és hogyan kell, kellene tenni, hogy egészséges alapanyagokhoz jussunk?

Részletekért kattintson a "Bővebben" feliratra...

Mit tehetnek a gazdák?

 Mára már nyilvánvalóvá vált, hogy az élelmiszer alapanyagok nagyüzemi termesztése súlyosan befolyásolja ökológiai környezetünket. Hogy milyen utat választunk akár a gazdálkodás, akár a vásárlás során tőlünk is függ. Tőlünk is függ?

Ilyen és hasonló kérdésköröket jártunk körbe ezen az előadáson, ahol a diákjaink  nagyon okos, ügyes válaszokat adtak, hogy milyen nehéz, és milyen költséges ma a biogazdálkodás……..

Gyönyörű környezet, ragyogó napsütés, tartalmas interaktív előadás. Szép nap volt.