„MIT TEHETÜNK MI AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS ELLEN?” - ötletpályázat

„MIT TEHETÜNK MI AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS ELLEN?” címmel kreatív ötletpályázatot hirdetett Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Pest megyei általános és középiskolás diákok számára.

A pályázat célja az általános és középiskolai tanulók körében az éghajlatváltozással kapcsolatos információk elterjedése, az éghajlatváltozás mérséklésének és az ahhoz való alkalmazkodásnak fontosságára való figyelemfelhívás.

 

 

Iskolánk 10/B osztályos tanulói közül egy 7 fős csapat indult a kreatív megmérettetésen a „ Reart „ mű kategóriában.

A diákok, felkészítő tanáruk, Kanovszki Renáta Anikó, osztályfőnök segítségével egy Gazdálkodj Ökosan! nevű társasjátékot készítettek, melyben próbálták a környezetükben leggyakrabban előforduló anyagokat felhasználni, vagyis újrahasznosítani. Véleményük szerint ez a papír, újságok és magazinok formájában, valamint az üdítős flakonok, illetve ezek kupakjai. Ezeknek a segítségével, illetve fantáziájuk által próbáltak egy olyan társasjátékot kitalálni, ami nem csak a különböző hulladékokat gyúrja össze, hanem az évek során megjelenő játékok legjobb elemeit is ötvözi. Így került a névválasztás által a képbe a Gazdálkodj Okosan. A feladatok által pedig az Activity, az Egy perc és nyersz, valamint a különböző műveltségi vetélkedőkből származó kvíz kérdések.

Társasjátékuk „Reart” mű kategóriában különdíj elismerésben részesült!
Díjátadó ünnepség: 2017. 12.11. 14:00 Pest Megyei Önkormányzat

A csapat tagjai:
1. Balázs Bence
2. Dávid Réka
3. Fenyvesi Luca
4. Kimberger Julianna
5. Rutterschmid Zoltán
6. Soós Tímea
7. Varga Aisa Réka

DSC06510DSC06513

img084